Bura za vikend donosi kratko osvježenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros je i službeno pocelo ljeto. Prema meteorološkim pokazateljima, pak, pocelo je vec davno, toliko da bi mnogi poželjeli da uskoro i završi.

Suncano i suho vrijeme na ovim podrucjima traje još od pocetka svibnja, kiše ima malo, a temperature zraka u stalnom su porastu. Sve je dosegnulo vrhunac upravo u zadnjim danima proljeca i prvim danima ljeta u kojima su se temperature zraka popele do rekordnih vrijednosti.

Prema izvještajima meteoroloških stanica, u Puli i Pazinu izmjereno je visokih 35 stupnjeva, što su za lipanj rekordne vrijednosti. Slicno je ili još toplije bilo i na citavom poluotoku, izuzetak su samo uska priobalna podrucja na koja s mora i dalje dolazi nešto svježiji zrak.

Buduci da se more znatno sporije zagrijava, njegove se najviše temperature ocekuju tek u srpnju i kolovozu.

Veliki su izgledi da ce se sve do kraja mjeseca zadržati suho, stabilno i pretežito suncano. Poneki kratak poslijepodnevni pljusak mogao bi biti zabilježen na Cicariji ili središnjoj Istri.

Dobra je vijest da ce vec tijekom vikenda zapuhati slaba bura koja ce donijeti osvježenje. Temperature zraka ce se spustiti za nekoliko stupnjeva i vrijeme bi iducih dana trebalo biti znatno ugodnije.

Do novog jaceg zatopljenja nece trebati dugo cekati, dugo toplo i suho ljeto tek je pocelo. Slijede nam dva najtoplija mjeseca u godini, a s njima nam sigurno dolazi još jaca suša, ali i još neugodnije i dugotrajnije vrucine!


Podijeli: Facebook Twiter