Bura puše, spomen briše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Bura puše, spomin briše", najnovija knjiga autora Zlatana Varelije predstavljena je u Bujama, u organizaciji tamošnjeg ogranka Matice Hrvatske. U njoj je sacuvano 66 prica i bajki s podrucja Bujštine, koje su nekad prenosili pripovjedaci ovog kraja. Ilustrirala ih je mlada umaška umjetnica Jelena Kovacic, a sve je graficki oblikovao David Ivic.

Deveto je to djelo iz male biblioteke Bujština umaškog ogranka Matice, podsjetio je glavni urednik Stelio Prodan, isticuci da su ponosni što redovito objavljuju ostvarenja autora s Bujštine ili onih koji pišu o Bujštini.

- Upravo je nekadašnjim pripovjedacima ovo djelo posveceno, kao i cakavskom izricaju koji se, nažalost, ovdje polako gubi, a u nekim je predjelima i potpuno nestao. Namijenjena je djeci, osobito onoj školskoj uzrasta, da ih podsjeti na rijeci njihovih nona i nonica, naglasio je autor.

Napomenuo je da je "Bura puše, spomen briše" vec predstavljena u umaškoj, a obici ce i sve druge ovdašnje škole. Publika u Bujama je imala prigodu pogledati i originalne ilustracije izradene u tehnici kolaža.


Podijeli: Facebook Twiter