Bura otežava promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, zbog bure, a obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Udbine i Gračaca (D522 i D1), izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Na mostu u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog i od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama magistrale od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka - Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji.

Na Riječkoj obilaznici od čvora Orehovica do tunela Škurinje 1 zatvoren je sjeverni kolnik, zbog radova na mostu Rječina. Vozi se južnim kolnikom, dvosmjerno.

Na autocesti A1 dvosmjerno se vozi na nekoliko dionica između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

Zatvorena je državna cesta D33 kroz grad Knin. Obilazak je gradskim ulicama za sva vozila osim autobusa i teretnih vozila za koje je obilazak predviđen cestama: D33-Drniš-Tromilja-ŽC6278-Skradin-Bribirske Mostine-D59-Očestovo-D1-Knin, i obrnuto.

U Hrvatskoj Kostajnici, zbog održavanja „Kestenijade“, usporeno se vozi kroz grad i prema graničnom prijelazu.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tone je danas na Dan neovisnosti od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Na graničnom prijelazu Kaštel pojačan je izlazak osobnih vozila, a na Pasjaku i osobnih i teretnih.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter