Bura nosila snježne pahulje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinština se ponovo zabijelila pod snijegom. U gradu Labinu je pocelo sniježiti nešto iza 11 sati, a na Picanštini su prve pahulje zalepršale oko podneva, što znaci da se snježni oblak postupno pomicao prema unutrašnjosti Istre. Imajuci u vidu prognozu da zahladenje dolazi s jutrom, djelatnici Komunalnog poduzeca «Prvi maj» krenuli su u posipavanje ulica i cesta vec u 4 sata, pa nalet snijega nije uzrokovao poteškoce u prometu.

U Buzetu je tijekom noci puhala jaka bura koja je prouzrocila prolazni kvar na vodnom polju 20 kV Betonara. Uslijed zatajenja zaštite ispao je transformator u trafostanici 110/20 kV Buzet radi cega je od 3.15 do 3.24 sati, dakle 9 minuta, citavo podrucje Buzeta bilo bez struje, izuzev Svetog Ivana i okolnih zaseoka koji su struju dobili do 6.30 sati. Dežurna ekipa buzetskog Pogona Elektroistre i dispecer Distribucije Pula u tom su razdoblju radili na uspostavi normalnog napajana elektricnom energijom.



Nocu sa subote na nedjelju na sjeverozapadnu Cicarije palo je malo snijega no tek je neznatno zabijelio krovove. Ceste su, saznajemo u Jelovicama, ocišcene i posipane.

Prema prognozi DHMZ-a danas ce u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblacno. U unutrašnjosti povremeno snijeg, osobito u gorskim krajevima, na Jadranu mjestimice kiša, pri cemu je moguca i grmljavina, a snijega ce povremeno biti i uz obalu sjevernog i srednjeg Jadrana. Puhat ce umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistocni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna i orkanska bura. Temperatura zraka postupno ce adati, pa ce u unutrašnjosti biti uglavnom izmedu -6 i -1, na Jadranu od 1 na sjevernom do 9 °C na južnom dijelu.


Podijeli: Facebook Twiter