Bura na Jadranu, snijeg na Platku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hladna fronta sa sjeverozapada u utorak navecer zahvatila je naše krajeve te je donijela kišu, pljuskove i grmljavinu, ali i osjetno osvježenje uz buru te snijeg u Gorskom kotaru. Rijecko skijalište Platak jutros je osvanulo pod snježnim pokrivacem.

Ukupno je palo izmedu 15 i 25 mm kiše po cetvornom metru. Nakon prolaska fronte uslijedilo je razvedravanje, tako da vec jutros možemo uživati u vedrini.

Povremeno umjerena naoblaka uz dulja suncana razdoblja može se ocekivati u iduca tri dana, a u poslijepodnevnim satima ponegdje postoji mogucnost za kratkotrajne pljuskove, posebice u unutrašnjosti poluotoka. Kraj tjedna donosi suncano vrijeme uz porast temperature zraka.

Zbog olujnog vjetra dio autoceste A 1 izmedu cvorova Sveti Rok i Posedarje zatvoren je za sva vozila, a državnom cestom Maslenica - Zaton Obrovacki voze samo osobna vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Paškim mostom zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a Jadranskom magistralom D8 izmedu Bakra i Svete Marije Magdalene, dodatno je zabrana za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Opreznije treba voziti mokrim i skliskim kolnicima u vecem dijelu zemlju, osobito u Gorskom kotaru zbog snijega.


Podijeli: Facebook Twiter