Bura i dalje otežava promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pojedinim dionicama Istarskog ipsilona (A9 i B8) vozi se uz ograničenje brzine, zbog olujnih udara vjetra (vijadukt Limska Draga i most Mirna te vijadukt Zrinšćak).

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice u smjeru Rijeke, staroj cesti kroz Gorski kotar (D3) Delnice-Kikovica te državnoj cesti D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Zbog orkanskog vjetra za sav promet su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A7 Vežica-Draga-Šmrika, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene te Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu.

Zbog poplavljenih kolnika zatvoren je niz cesta u zemlji.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na cestama Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, Hreljin-Zlobin-Fužine, Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter