Bundesliga: Dva gola Olića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 6. kolu nogometnog prvenstva Njemačke hrvatski reprezentativac Ivica Olić svojim je pogocima donio pobjedu Wolfsburgu, koji je slavio 2:1 protiv Hoffenheima, a Oliću je to četvrti prvenstveni gol ove sezone.

Hoffenheim je poveo u 15. minuti golom Anthonyja Modestea, a potom je Olić donio preokret i pobjedu "vukovima" golovima u 44. i 48. minuti. Imao je Olić još dvije prilike, u 63. i 64. minuti, prvi udarac završio je u bloku, a drugi iznad gola. Olić je igrao do 85. minute, a drugi Hrvat u redovima Wolfsburga Ivan Perišić odigrao je drugo poluvrijeme, i u 48. minuti imao je lijepu priliku za gol, ali ju nije iskoristio.

Hamburger je na domaćem terenu izgubio od Werdera sa 0-2, a oba gola zabio je Nils Petersen (32, 90+4). Hrvatski reprezentativac Milan Badelj oporavio se od ozljede i odigrao je cijeli susret za HSV, te je dva puta pokušao iz daljine. U 34. minuti njegov udarac obranio je vratar gostiju Mielitz, dok je u 82. minuti njegov udarac završio pored gola.

Nakon ovotjednog poraza u Ligi prvaka od Napolija, Borussia Dortmund je prekinula stopostotni niz u domaćem prevenstvu, odigravši 1:1 u gostima kod Nurnberga.

Večeras je na rasporedu derbi Schalke - Bayern, a u nedjelju igraju Freiburg - Hertha, te Stuttgart - Eintracht Frankfurt.


Podijeli: Facebook Twiter