Bunarina: Kultni kafic pred zatvaranjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugostiteljskom objektu na Bunarini prijeti zatvaranje. Tu su nam informaciju u utorak potvrdili i u samom kaficu rekavši da je to posljedica blokade cijele firme, Bunarine d.o.o., zbog koje ovaj mjesec nisu dobili niti placu, a nisu u mogucnosti nabavljati robu, jer je ne mogu platiti. Kada se zalihe iscrpe, morat ce zatvoriti.

Kažu da vec rade po skracenom radnom vremenu od 8 do 15 sati, a nedjeljom ne rade, iako je u posljednjih 14 godina takvo što bilo nezamislivo.

Krajem prošlog mjeseca blokirana je tvrtka Bunarina d.o.o. koja upravlja sportskom lucicom i ima 20 zaposlenih, a na temelju rješenja o ovrsi koje su dobili sredinom listopada. Naime, nakon nadzora financijske inspekcije iz 2009. godine, u rješenju je financijska inspekcija obracunala PDV na vezove u sportskoj lucici po cijeni komercijalnog veza.

Tako ih je zbog nepodmirenog PDV-a i poreza na dobit teretila za iznos od 3,8 milijuna kuna, odnosno sveukupno za neplacene poreze u proteklih pet godina u ukupnom iznosu s kamatama od 10,5 milijuna kuna.

- Cijela firma nam je blokirana. Nismo isplatili placu, ne možemo platiti racune niti za struju i vodu, pa tako niti dobavljace robe za kafic, kaže Goran Vrbanac, direktor Bunarine d.o.o. - Mislim da u robi imaju rezerve za možda 15 do 20 dana i da ce potom vrlo vjerojatno morati biti zatvoren, dodaje.

- Sve nam je u kolapsu, a kada govorimo o perspektivi rješavanja, sigurno se radi o tri, cetiri mjeseca. Volio bih da je to puno krace i zbog svojih zaposlenika, ali i zbog Puljana koji nam vjerno dolaze, jer je svima nama to mjesto priraslo srcu, rekao nam je Vrbanac.

Inace, ovaj ugostiteljski objekt radi od sredine 60-ih godina te je bio kultno, pogotovo vikend-okupljalište generacija Puljana. (S. ZRINIC TERLEVIC)

OVO JE DIO TEKSTA KOJI U CIJELOSTI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter