Bunarina: Koncesionar poznat koncem ožujka?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncesionar sportske i nauticke luke Bunarina umjesto krajem veljace, kako je najavljeno, najvjerojatnije ce biti poznat do konca ožujka. Rok je produljen jer je Vlada tek 23. veljace donijela odluku o osnivanju i imenovanju strucnog tijela za ocjenu ponuda za koncesiju na pomorskom dobru, a koje su od važnosti za RH i za koje je davatelj Vlada.

Imenovanje strucnog tijela bio je, naime, preduvjet da se krene u odabir koncesionara. Potvrdio nam je to i stecajni upravitelj Bunarine d.o.o. Boris Debelic.

- Buduci da je odluka donesena tek koncem veljace, ocekujem da bi novi koncesionar trebao biti poznat vec krajem ožujka, kada bi trebala biti okoncana sva procedura, rekao nam je Debelic.

U meduvremenu ce se, kaže, sredinom ožujka održati prva sjednica Odbora vjerovnika u kojem sjede po jedan predstavnik Vlade, Grada Pule i zaposlenik Bunarine.

Što se tice glasina o neizdavanju racuna za naplatu vezova za plovila nakon isteka koncesije ljetos, Debelic ih nije htio komentirati kazavši tek da su svi korisnici vezova upozoreni na to da, ako misle da Bunarina posluje ilegalno te da novac od vezova netko sprema u džep, pokupe svoje barke i odu drugamo.

Inace, zasad je poznato da je ponudu za koncesiju za nauticki dio luke poslao Tehnomontova Marina Veruda, Uljanik marina, Sigurnost Boljun te Suncani vez iz Rijeke. Za sportski dio luke ponuda za koncesiju stigla je samo od Radnickog sportskog društva Uljanik koji je i dosad bio na tim prostorima. (N. SOFTIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter