Bunarina državi dužna 10 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bunarina duguje državi deset milijuna kuna na ime neplacenih poreza, informacija je koju nam je potvrdio Goran Vrbanac, direktor Bunarine d.o.o., tvrtke koja upravlja sportskom lucicom. Taj je dug, naime, utvrdila financijska policija koja je još koncem listopada pocela provjeravati poslovanje na Bunarini.

Nagada se da je financijski nadzor poslovanja u lucici povezan sa zahtjevom Ministarstva mora upucenim Državnom odvjetništvu da se ispita je li koncesionar stjecao dobit bez osnove jer je godinama lucicu bespravno koristio i kao luku nautickog turizma, iako je imao koncesiju iskljucivo za sportsku lucicu.

Valja naglasiti i da je pritom Bunarina d.o.o. placala Istarskoj županiji koncesijsku naknadu za sportsku lucicu, cime je u županijski proracun uplacivano 150 tisuca kuna manje no što je zapravo koncesionar bio dužan placati, buduci da je dio lucice komercijalizirao.

Za što tocno financijska policija tereti Bunarinu d.o.o., nije nam poznato. Više informacija o tome Vrbanac nam je obecao dati u ponedjeljak.

U meduvremenu se direktor Bunarine, zajedno s predsjednicima i voditeljima sportskih klubova i udruga koji djeluju na Bunarini, odlucio obratiti javnosti otvorenim pismom u kojem priznaje da, ako financijska policija potvrdi rješenjem dug koji je zasad naveden u njihovom zapisniku, za Bunarinu to znaci bankrot. (B. ŽIŽOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter