Bunarina ceka koncesionara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon gotovo dvije godine otkako je financijska policija zbog neplacenog poreza od 10 milijuna kuna blokirala racun tvrtke Bunarina d.o.o. koja upravlja istoimenom sportskom (i nautickom) lucicom, sudbina kultnog okupljališta Puljana uskoro bi trebala biti poznata.

Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Republike Hrvatske, prošlog cetvrtka, prihvacena je namjera o davanju koncesije za sportsku i nauticku luku na Bunarini. Koncesija za luku nautickog turizma dodijelit ce se na 30 godina, dok ce se sportski dio Bunarine dati na 20 godina. Postojeca je koncesija, ona za sportsku lucicu, istekla još u kolovozu ove godine.

Kada ce Vlada objaviti natjecaj za dodjelu koncesija, još nije poznato. A nije poznato ni hoce li se na natjecaj javiti dosadašnji koncesionar.

- Hoce li se Bunarina d.o.o. javiti na natjecaj za dodjelu koncesije odlucit ce skupština društva na kojoj ce biti prisutni i vjerovnici. Skupština ce se održati iduci tjedan i do tada ne mogu ništa reci, rekao nam je privremeni stecajni upravitelj Boris Debelic iz Rijeke. Stecajnim je upraviteljem imenovan koncem srpnja kada je Trgovacki sud u Rijeci pokrenuo takozvani prethodni postupak radi utvrdivanja uvjeta za otvaranje stecajnog postupka.

Debelic je naime dobio zadatak da pregleda poslovni prostor Bunarine te da obavi uvid u poslovne knjige i dokumentaciju. Svoje je izvješce trebao dostaviti u rujnu Trgovackom sudu u Rijeci, no kakva je odluka bila, nije poznato. O tome te o daljnjem postupku poslovanja Bunarine bit ce govora na predstojecoj skupštini.

Najnovija zbivanja oko Bunarine, odnosno namjeru Vlade RH o dodjeli koncesija, nije želio komentirati ni bivši direktor Bunarine Goran Vrbanac. Kratko nas je izvijestio da on više nije odgovorna osoba koja može davati bilo kakve informacije te da se obratimo upravitelju Debelicu.

Nismo stoga mogli doznati što se dogada na Bunarini, ni sa zaposlenicima, ni s korisnicima vezova. Nitko nam naime nije znao odgovoriti kome vlasnici brodica na Bunarini placaju vez imajuci na umu da je racun tvrtke blokiran.

Neslužbeno doznajemo da je poslovanje Bunarine prebaceno u novu tvrtku. Oni koji ce se vjerojatno javiti za dodjelu koncesije, barem onu koja se tice sportskog dijela luke, je Radnicko sportsko društvo Uljanik. Voditelj sportskog programa društva Vjekoslav Jozanovic kazao nam je da ce o javljanju na natjecaj za koncesiju odlucivati skupština, no kada ce se sastati, nije mogao reci. (Nera SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter