Bumbarski Feniks: NK Vodnjan na putu prema gore

(Ilustracija Milivoj MIJOŠEK)
(Ilustracija Milivoj MIJOŠEK)

Nikad u 82 godine dugoj povijesti vodnjanski nogometaši nisu tako nisko pali. Nekad slavni klub koji je samo spletom nesretnih okolnosti 1966. godine izgubio mogućnost sudjelovanja u kvalifikacijama za popunjavanje Druge jugoslavenske lige, završio je u najnižem rangu natjecanja, Drugoj županijskoj ligi.

Naši sugovornici, predsjednik Riccardo Radolovich te član Uprave i nekadašnji predsjednik Andrea Baressi kažu da je 5. rujna stiglo rješenje od pulskog Ureda državne uprave IŽ kojim se priznaje regularnost novoizabranog rukovodstva. Sportski savez Grada Vodnjana promptno je reagirao i na račun NK Vodnjan prebacio sredstva koja su mu pripadala, a nisu se isplaćivala zbog dotadašnjeg dvovlašća. Za jedan dan dug dobavljačima i vjerovnicima je prepolovljen. Sve obveze prema sucima, delegatima i NSŽI-ju su podmirene. Voda u svlačionice je ponovo puštena.

- Sad su stvoreni osnovni preduvjeti za normalan rad svih pogona u klubu - tvrdi predsjednik Radolovich. Iako su pripreme za novu sezonu započele 23. kolovoza, zbog neizvjesnosti oko rukovodstva na treninge je dolazio vrlo mali broj igrača. Prvi pravi trening s oko 15 nogometaša održan je tek 10. rujna.

U Upravi vjeruju da će se vodnjanskim "ljubičastima" priključiti još pet, šest igrača. Treba reći da su gotovo svi igrači koji će nastupati u narednom periodu iz Vodnjana i okolice. (Anto BABIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD 13. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter