Bulic: Vrijeme je da Vlada da ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, oštrim je kritikama vlasti jasno dao do znanja što misli o uvodenju tzv. poreza na krizu za sve gradane koji imaju primanja veca od 3.000 kuna.

- Definitivno su poceli gubiti kompas! Ovo vodi u kaos i ocito je da Vlada nema snage uhvatiti se ukoštac s kriminalom jer izgleda da je kriminal temelj ove države. Nisu u stanju oduzeti imovinu koju je netko pokrao i otuda pocinju svi problemi u ovoj državi. Oduzimati novac od svih gradana da bi se namaknulo ono što su pojedinci pokrali nemoguca je misija. S obzirom na stanje u državi koje je izuzetno teško, i ne samo u gospodarskom smislu vec u svakom pogledu, vrijeme je da Vlada da ostavku i da se raspišu prijevremeni izbori, kazao je Bulic, vidno ogorcen nacinom rješavanja krize u državi.

- Ako se politicari ne budu dali iz svojih fotelja, narod ce ih zbaciti. Krajnje je vrijeme da narodu dode iz guzice u glavu i da promijeni citavu politicku garnituru, dodao je.

Slobodan Kapor, županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, u nešto mirnijem tonu konstatirao je da ce Vlada zasigurno provesti ono što je naumila makar se radilo o lošem rješenju, jer takva je i dosad bila praksa.

Dodaje da SSSH nece pristati na linearno porezno opterecenje, vec ce tražiti dvije do tri progresivne stope, ovisno o visini primanja. Takoder ne žele prihvatiti prijedlog Vlade po kojem djelatnici u javnim službama ostaju i bez regresa i božicnica.


Podijeli: Facebook Twiter