Bulić: Vrijeme je da Rogović ode

SIK podržava odlazak direktora Zračne luke u mirovinu (Arhiva GI/D. Me.)
SIK podržava odlazak direktora Zračne luke u mirovinu (Arhiva GI/D. Me.)

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da SIK podržava odlazak direktora Zračne luke Pula Bruna Rogovića u mirovinu.

Kako je istaknuo, s Rogovićem je u konfliktu još od 2009. godine kada su uputili niz opravdanih kritika na račun neopravdanog trošenja sredstava za nabavku rendgena i kupnju automobila.

- Za pravo nam je tada dao i Nadzorni odbor, ali su kasnije promijenili svoj stav. Nakon 2009. godine ponašanje direktora prema SIK-u, koji je sada većinski sindikat u Zračnoj luci, postalo je neprimjereno i osvetničko.

Posebno je loš odnos bio prema članovima sindikata, i to starije dobi koji nisu dobivali stimulacije, koje su rezervirane za podobne, a šikanirani su kroz izostanak napredovanja, ustvrdio je Bulić.

Dodao je da u Zračnoj luci Pula nema ničeg pozitivnog, da su međuljudski odnosi potpuno poremećeni, da je socijalni dijalog na najnižoj razini, da su vikanje i prijetnje direktora uobičajene, iako si on to ne bi smio dozvoliti, da su iz sjene formirali drugi sindikat da bi osujetili kolektivno pregovaranje, u čemu ipak nisu uspjeli. Dodao je da postoje i sudske tužbe protiv njega zbog niza bezveznih razloga.

- Zbog svega toga je neprihvatljivo da Rogović ostane raditi, a neprihvatljivo je i da se izabiru dva člana uprave jer je to nepotreban trošak. Neka se izabere jedan direktor, a drugi rukovoditelji neka pokrivaju nadležne sektore. Višečlana uprava postala je moda, a zapravo je to model za drpanje novca na štetu onih koji koriste njihove usluge, rekao je Bulić i zaključio da u Zračnoj luci ima dobrih kadrova koji bi je kvalitetno mogli i voditi.

Tek za kraj ustvrdio je da ako Rogović sam za sebe kaže da je sa 65 godina zdrav i vitalan, da mu je to drago, ali neka ipak ode u mirovinu i onda s "voljenim vođom" igra golf, a da mjesto direktora prepusti nekom drugom.

- Kako Rogović djeluje, zorno govori činjenica da je osobu koja je 33 godine rada provela u Zračnoj luci, a nedostajalo joj je 30 dana do mirovinskog staža, sprašio u mirovinu.

Po riječima samih djelatnika, radilo se o najboljem radniku Zračne luke. Eto, tako je pravilo za druge, a on bi sa 65 godina i dalje radio. Može se sramiti, ali i to govori o njegovom karakteru. Što prije ode to bolje.

No, investicije su drage svima, pa svi žele ostati na čelu uprave, rekao je na kraju Bulić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter