Bulic: Rado cu mijenjati placu za gradonacelnikovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezakonitosti u Vodovodu bile su tema konferencije za novinare koju je održao predsjednik SIK-a Bruno Bulic. Najprije se osvrnuo na odluku o uvodenju dodatne naknade za razvoj vodovodne mreže od 50 lipa po kubiku potrošene vode.

- Država je smanjila PDV za vodu na 10 posto i umjesto da gradani osjete rasterecenje u troškovima, gradska vlast je iskoristila trenutak da uvede novu naknadu uz obrazloženje da je potreban razvoj. Naknada se uvodi, po rijecima gradonacelnika, i zbog sprjecavanja daljnjih gubitaka Vodovoda, rekao je Bulic te dodao da se to nikako ne može postici novom naknadom jer je rijec o strogo namjenskim sredstvima koja ne bi smjela imati utjecaja na prihod ili rashod Vodovoda.

Bulic je rekao i da je gubitku Vodovoda kumovao sam gradonacelnik kada je odobrio nezakonito manje cijene vode u odnosu na propis. Zbog upozoravanja da ce zbog nezakonito nižih cijena vode Vodovod imati milijunske gubitke, Stanko Radulovic je dobio otkaz u Vodovodu bez obzira što je bio u pravu, istaknuo je Bulic.

Podsjetio je da Radulovic, bez obzira na pravomocne sudske presude, još uvijek nije vracen na svoje radno mjesto referenta plana i analize te se zapitao hoce li ikad i tko odgovarati za to što se ne poštuju sudske odluke.

Osvrnuo se potom i na cijenu vode za socijalno ugrožene gradane kojima bi prema zakonu od travnja prošle godine Vodovod trebao naplacivati umanjenu cijenu.

- Vidljivo je da dosad nije prodan nijedan kubik vode po cijeni za socijalno ugrožene, rekao je Bulic te prokomentirao da opravdanje vladajucih da popis socijalno ugroženih nije jasan pa ne znaju kome treba naplatiti umanjenu cijenu, smatra obmanjivanjem javnosti.

Savjetovao je stoga gradanima koji po bilo kojim osnovama primaju socijalnu pomoc da se sami upute u Vodovod i Herculaneu i zatraže svoja prava.

Bulic se osvrnuo se i na sporadicne izjave gradonacelnika o placi predsjednika SIK-a. Porucio mu je da nade javnog bilježnika koji ce ovjeriti da ce on vrlo rado pristati na gradonacelnikovu placu, a neka gradonacelnik uzme njegovu. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter