Bulic: Potvrdene nezakonitosti u Vodovodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv direktora pulskog Vodovoda Darka Višnjica, i to zbog pocinjenja produljenog kaznenog djela protiv slobode i prava covjeka i gradanina - povredom prava na rad i drugih prava iz rada, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic.

Naglasio je da su time zapravo potvrdena sva njihova stajališta u vezi s nezakonitostima oko otkaza Stanku Radulovicu, referentu plana i analize Vodovoda i sindikalnom povjereniku SIK-a u tom poduzecu.

- Iako je prošlo gotovu godinu dana otkako je Višnjic prijavljen, zadovoljni smo što je optužnica podignuta. Sada slijedi sudski postupak ciji ishod ne želim prejudicirati, no vjerujemo da se nece razlikovati od optužnog zahtjeva, rekao je Bulic.

On ocekuje da ce podignuta optužnica biti razlog da gradonacelnik Boris Miletic konacno poduzme radnje koje ce sprijeciti nastavak nezakonitosti u tom gradskom poduzecu.

- Ako mu dosad nisu bili dovoljni razlozi to što je donesena jedna pravomocna i jedna nepravomocna presuda kojim se Radulovic vraca na posao, a koje Višnjic drsko ignorira, podignuta optužnica je nešto na što se Miletic ne bi smio oglušiti, dodao je Bulic. Tim više, napomenuo je, jer je najodgovornije osoba za zakonito vodenje grada.

- Sankcije neka si odredi sam, rekao je Bulic te dodao da ce u iducem razdoblju SIK pokrenuti postupke kojima ce tražiti da Nadzorni odbor Vodovoda smijeni Višnjica, a od Skupštine društva da potom smijeni NO te protiv njih pokrene postupak za naknadu štete.

Rekao je takoder da su u veljaci ove godine poslali požurnicu u revizijsku komoru buduci da još cekaju odgovor na pitanje o rezultatima revizija obavljenih u Vodovodu. - Jesu li tocni oni kuce Coin koja je utvrdila nepravilnosti, ili oni kuce IHS ciju je reviziju platio Vodovod, rekao je Bulic.

- To nam je potrebno radi dokumentacije koja ce još jednom potvrditi da je Radulovic bio u pravu kada je skrenuo pozornost na nepravilnosti u poslovanju Vodovoda, a zbog kojih je dobio izvanredan otkaz, rekao je Bulic. Istaknuo je da ce sa svom dosadašnjom pravosudnom dokumentacijom slucaja Vodovod upoznati osobe zadužene za monitoring Hrvatske. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter