Bulic: Pevecovi radnici su topovska hrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pevec grupa je u restrukturiranju, u nekim centrima smanjili smo prostor, ali ne zatvaramo niti jedan prodajni centar", odgovorila je glasnogovornica te tvrtke Krunoslava Blaha na pitanje je li pulski Pevec pred zatvaranjem, o cemu smo vec pisali pocetkom kolovoza. Ni ovoga puta Blaha nije željela reci za koliko je u zadnjih godinu dana u tom trgovackom centru smanjen broj radnika te koliko ih radi na odredeno vrijeme. Kazala je da s podacima o smanjenju broja radnika ne mogu izlaziti dok poslovni plan o restrukturiranju ne bude gotov.

Nije tajna da se Pevec vec duže vrijeme nalazi u financijskim poteškocama, zbog cega su nedavno pomoc tražili i od države, a o krizi u poduzecu najbolje svjedoce poluprazne police u centrima. I dok u Pevecu još uvijek traže slamku spasa i ne žele govoriti o kresanju radnih mjesta i novom valu otpuštanja, cinjenica je da je sudbina radnika u ovom trenutku potpuno neizvjesna. Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic ponovno je upozorio da gotovo 90 posto radnika radi na odredeno vrijeme pa im poslodavac zapravo i nece uruciti otkaz.

"U Pevecu su sada prisutni samo tuga i žalost, a radnici su obicna topovska hrana. Buduci da tamo nije postojala volja za sindikalnim organiziranjem, radnici nemaju nikakvu zaštitu, za što su dijelom i sami krivi. Cinjenica je da se vecina zaposlenika sindikatima obraca kada je vec kasno, a, s izuzetkom Mercatora, položaj djelatnika u ostalim pulskim centrima je grozan", rekao je Bulic te dodao da je realno ocekivati da ce vecina Pevecovih radnika završiti na zavodu za zapošljavanje. Bulic dodaje da je u pulskom centru nekoc radilo 180 radnika, a danas ih, tvrdi, radi jedva 50-ak.


Podijeli: Facebook Twiter