Bulić ostaje na čelu SIK-a, Cerovac odlazi


Bruno Bulić potvrđen je za predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera na danas održanoj redovnoj skupštini u rovinjskom hotelu Park. Po okončanju skupštine kazao nam je da je kao jedini kandidat za predsjednika dobio jednoglasnu potporu svih članova skupštine.

Dodao je da je sada dobio peti mandat da iduće četiri godine vodi sindikat koji ima gotovo 10 tisuća članova, od Umaga do Korenice. Kazao je i da je danas prošireno predsjedništvo sa sedam na devet članova, od kojih je sedam iz Istarske, a dva iz Primorsko-goranske županije.

Istovremeno s redovnom skupštinom održana je skupština SIK-a u Uljaniku. Dosadašnji povjerenik u Uljanik Brodogradilištu Boris Cerovac je, zajedno sa šest članova izvršnog odbora, podnio ostavku. Nezadovoljan dosadašnjem tretmanom SIK-a u Brodogradilištu. Cerovac nam je kazao i da ne namjerava ostati član tog sindikata koji ima 850 članova niti se ne namjerava učlaniti u Sindikat metalaca Hrvatske. Zaključio je da do daljnjeg ostaje predsjednik Radničkog vijeća u Brodogradilištu.

Komentirajući te promjene u Uljaniku Bulić nam je rekao da kadrovske poteškoće traju godinu dana te da za idući tjedan planiraju održati izbore na kojem će izabrati nove povjerenike u Uljanik Brodogradilištu. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter