Bulic bi pristao i na 1.250 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog toga što je štrajk izmaknuo kontroli, što se zadaju udarci ispod pojasa i povlace potezi koji nadilaze sindikalnu borbu za isplatu božicnica i dostojanstvo radnika, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, ujedno i predsjednik štrajkackog odbora Bruno Bulic sazvao je u utorak konferenciju za novinare.

Pojasnio je da vlastodršci šalju opasnu poruku jer su umjesto radnika koji imaju posla i bore se za svoje pravo angažirali radnike bez posla, štrajkbrejkere, koji bi željeli tudi posao. To je eskaliralo gotovo do fizickog obracuna.

"Želim vlastodršcima poruciti da, dok je SIK-a, necemo im to dozvoliti. Komunalnim radnicima iz drugih gradova prijeti se otkazom pa ljudi dolaze i placu za volanom svjesni što rade kolegama u Puli. Pozivam radnike komunalnih poduzeca da se ne okrecu jednih protiv drugih i ne odlaze u gradove gdje nije njihovo radno mjesto.

Na radnike se vrši strašan mobing i moguce je da svi oni završe na bolovanju. To se dogodilo u ponedjeljak u Labinu, u utorak u Vodnjanu, gdje je gradonacelnik prijetio ljudima otkazima ako ne dodu kamionima u Pulu. Zadnja je informacija da ce kamioni iz Poreca u 17 sati stici u Pulu", rekao je na presici Bulic te najavio nastavak štrajka i u srijedu.

Upitan kako komentira mogucnost da je štrajk solidarnosti vatrogasaca i djelatnika Pulaprometa nelegalan, zbog toga što u Zakonu o radu izricito piše da on može zapoceti tek nakon isteka 48 sati od pocetka primarnog štrajka, Bulic je rekao da je štrajk poceo štrajkom upozorenja 13. prosinca te su stoga i primarni i štrajk solidarnosti legalni.

Ponovio je da je spreman da svi zajedno ponovno sjednu za stol i dogovore se, ali za više od 500 kuna u bonu. Pristao bi, kaže, na 1.250 kuna. (S. ZRINIC TERLEVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter