Bulešić odstupila, njezino mjesto prazno još 30 dana

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Nakon što je punih sedam i pol godina vodila županijsku Zakladu za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društava  Kristina Bulešić podnijela je ostavku na mjesto upraviteljice a o razlozima je govorila danas na konferenciji za novinare. Kazala je da je ostavku dala iz osobnih razloga ali da i dalje ostaje prisutna u javnosti jer kako je rekla "njena je životna misija inspirirati, motivirati i poticati druge da se razvijaju i ostvare svoje maksimalne potencijale."

-Zahvaljujem svima koji su vjerovali u rad Zaklade i podržavali nas u brojnim aktivnostima i sretna sam što Zakladu ostavljam na dobrim i čvrsto postavljenim temeljima, rekla je. Zahvalila je i medijima koji su kontinuirano pratili aktivnosti i projekte Zaklade o čemu svjedoči i oko dvije tisuće objava.

 Bulešić je naglasila da je došlo vrijeme da svoja nova znanja i iskustva razvija na drugim područjima, a kao autorica priručnika  "10 dana-putovanje koje mijenja život" i life coach kazala je da u Hrvatsku donosi nekoliko programa koji su pomogli milijunima ljudi u svijetu.

Predsjednik Zakladne uprave Duško Kišberi kazao je da sada slijedi raspisivanje javnog poziva za izbor novog upravitelja ili upraviteljice te da po zakonu o zakladama nije potrebno raspisivati javni natječaj. Dodao je da bi novi upravitelj ili upraviteljica trebali biti odabrani u roku od mjesec dana.

"U srijedu će Zakladna uprava donijeti odluku o načinu izbora novog upravitelja ili upraviteljice", kazao je Kišberi i dodao da je novo što će od sada upravitelj imati ograničen mandat od četiri godine.

U nastavku je Bulešić dala presjek dosadašnjeg rada Zaklade kazavši da je kroz 34 raspisana natječaja u periodu od 2007. do svibnja ove godine s ukupno 4,7 milijuna kuna potpore sufinancirano preko 250 organizacija civilnog društva za provedbe aktivnosti od interesa za širu lokalnu zajednicu. Zaklada je radila i na brojnim projektima financiranim iz EU fondova a radi se o ukupno 11 takvih projekata vrijednih 1,5 milijuna eura.

Bulešić je posebno naglasila da je Zaklada uspješno radila na decentraliziranom modelu dodjele sredstava i financiranja razvoja civilnog društva. Kako je rečeno, od ove godine uključivanjem raznih tijela državne uprave te Ureda Vlade RH za udruge u navedeni model financiranja, uloga Zaklade raste, te je sada zadužena za pet natječaja ukupne vrijednosti od 35,9 milijuna kuna za Istarsku, Primorsko-goransku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Krapinsko-zagorsku županiju. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter