Bulešić: Meni je moj život bitan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siječanj je možda najduži mjesec u godini - džepovi su nam prazni, a glava krcata novogodišnjih odluka koje se poput dana na kalendaru križaju i otpadaju što se mjesec više približava kraju. Od ponedjeljka idem na dijetu, prestat ću pušiti, koje naravno za nekoliko dana prekršimo…

Tim povodom je Gradska Knjižnica Pula u suradnji s Kristinom Bulešić, do sada javnosti poznate kao začetnice i upraviteljice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a danas  voditeljica tvrtke Inspiracija i licencirane trenerica programa zasnovana na životnoj filozofiji Louise L. Hay i heal Your Life, organizirala prigodnu pričaonicu o novogodišnjim odlukama koja je okupila veliki broj posjetitelja.

"Svaku odluku koju donesemo možemo realizirati ako je stvarno donesemo. Lako je to kazati, ali odluku treba donijeti u pravom trenutku na pravom mjestu" bile su uvodne riječi domaćeg life coacha istaknuvši da je najbitnije krenuti sa stavom  "Meni je život bitan" te poručila da: prestanete kritizirati sebe i druge, volite i prihvatite sebe kakvi jeste te ako ne ostvarite odluku, onda se ne kritizirate. U zanimljivoj pričaonici vodile su se diskusije je li razum presudan u donošenju važnih odluka. A ispostavilo se da je strah najveća prepreka i da kod važnih životnih odluka valja poslušati sebe, a to se može već uz 10 minuta mira i tišine.

Posebno je intrigantnio bilo kada Kristina rekla da u životu treba raditi ono što volimo. Zvučilo je gotovo utopistički, a Kristina je kroz svoj primjer u kojem je navela da je napustila visoko pozicioniran posao sa velikom plaćom kako bi se bavila edukacijom i time dokazala da je i u vrijeme krize moguće se baviti onime što volimo , ali si pritom moramo postaviti pitanje - što je to što bih radio da imam  riješeno financijsko pitanje.

"Bitno je imati fokus na ono što imate i biti zahvalni,  a ne na ono što nemate. Svima nam je teško promijeniti naviku i izaći iz zone komfora" tvrdi Kristina naglašavajući da je sve moguće, te da je najveći blagoslov u kaosu naći mir i najvažnije preuzeti odgovornost i živjeti u sadašnjosti. Vrijedi pokušati, ništa ne košta, kao ni pričaonice u gradskoj knjižnici. (L.BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter