Buknuo požar u Rockwoolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak oko 20.50 policiji je dojavljeno da je unutar tvornice Rockwool došlo do požara koji je uspješno lokaliziran oko 21.30 sati, a na požarištu su ostali dežurati vatrogasci i policija, doznali smo u OKC-u PU istarske.

Neslužbeno saznajemo da je požar nastao na elektricnim filterima te da nema opasnosti od njegovog širenja. Ipak, u nekim dijelovima Potpicna se zbog požara osjecao jak i neugodan miris. Ostale okolnosti doznat ce se ocevidom koji ce se obaviti u petak ujutro.

- Vatra je zahvatila jedan od filtera u tvornici, ali je vrlo brzo ugašena. U tvornici su takoder i vatrogasci, situacija je u potpunosti po kontrolom. Nitko nije ozlijeden, naši su radnici istrenirani za postupanje u takvim situacijama. Ono što je najvažnije, nema nikakvih opasnosti niti štetnih emisija u okoliš.

Cim utvrdimo uzrok požara, odmah cemo obavijestiti javnost o tome, piše u priopcenju koje je u cetvrtak navecer uputila Andelka Toto-Ormuž, voditeljica odjela za komunikacije i marketing Rockwool Adriatica. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin Darko Vitasovic rekao nam je da se ne radi o vecem požaru te da okolina nije bila u opasnosti.


Podijeli: Facebook Twiter