Bukanojzova ubojita umjetnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Umjetnost stvara izrazitu ovisnost, nemojte ni pocinjati" i "Umjetnici umiru mladi" samo su neke od Bukanojzovih poruka predstavljenih u MP Hacklabu na izložbi kojom je otvoreno šesto izdanje Anti-fa festivala. Program otvaranja trebao se održati u utvrdi Casoni Vecchi, ali je zbog kiše premješten u prostorije MP Hacklaba, koji je odnedavno ponovno otvorio svoja vrata. Kako kažu organizatori, autor se ovoga puta okrece zakonskim odredbama hrvatske Vlade te uzima svima poznato "brendiranje" duhanskih proizvoda i pretvara ga u svojevrsno umjetnicko djelo igrajuci se pritom porukama. Posjetitelji su osim u izložbi mogli uživati i u laganoj feštici uz glazbu po izboru DJ Filja.

Bukanojzovi su radovi, njih ukupno cetiri, nakon otvorenja izložbe iz MP Hacklaba premješteni u prostorije udruge Distorzija, gdje se mogu razgledati i fotografije s pulske studentske blokade. Potonje su takoder bile izložene na pulskom sveucilištu da bi svjedocile o dogadajima tijekom proljeca 2009. godine. Njihovim izlaganjem u Distorziji, u sklopu festivala, u potpunosti je zaokružena studentska prica, o kojoj ce biti rijeci i danas u 18 sati, kada ce u Distorziji na temu "Studentske blokade" govoriti delegati plenuma iz Pule, Rijeke i Zagreba. Izložba se može razgledati do nedjelje od 17 do 21 sat.

Prošlogodišnji Anti-fa festival obilježio je i jedan tragican dogadaj - naime, odlazeci s Anti-fa festivala, u prometnoj nesreci poginuo je Aleš Rodic Šela, dugogodišnji clan Monteparadiso kolektiva, a organizatori su vecer posvetili sjecanju na dragog prijatelja.


Podijeli: Facebook Twiter