Bukanoise i Aleksandar Stojković otvaraju "Ljeto u dnevnom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom pulskog Bukanoise kolektiva večeras u 21 sat na terasi Dnevnog boravka Rojca starta program "Ljeto u Dnevnom". Tri tjedna do 29. srpnja u unutarnjem prostoru i terasi Dnevnog boravka događat će se koncerti, književne večeri, projekcije dokumentaraca, predstave, performansi uz svakonoćne DJ večeri.

Bukanoise kolektiv će "Ljeto u Dnevnom" otvoriti audio-video setom koji spaja više glazbenih žanrova s VJ-ingom. Ovaj kolektiv djeluje na području suvremene umjetnosti, preciznije likovne umjetnosti, izvedbene umjetnosti i suvremenog plesa, bave se filmom i videom te autorskom glazbom i DJ kulturom.

Subota u 21.30 sati donosi nastavak književnih večeri "Permesso di soggiorno" uz Bojana Žižovića, a gost je pjesnik, pjevač i pisac Aleksandar Stojković St. Osim što je poznat kao frontmen grupe Goribor, Stojković je objavio i tri zbirke pjesama od kojih je najpoznatija "Ne možeš mnogo, ali možeš malo". Kroz stihove se provlače njegove uobičajene teme: ljubav, droga, bezizlaznost, kritika šljama koji je zavladao društvom, neuklopljenost, samoća pa se čini kako St u svojim pjesmama uspijeva suptilnu emociju i prepoznatljivu blues energiju artikulirati u generacijski vapaj koji odzvanja željom za životom. Prema mišljenju kritike Stojković je jedan od najboljih i najprofinjenijih rock pjesnika koji s malo, ali pažljivo odabranih riječi, uspijeva reći mnogo. 

Od 9. do 12. srpnja u Dnevnom boravku prikazivat će se filmovi s E?! – Okolišnog film festivala. Moći će se pogledati 11 filmova, a početak je u 21.30. Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva kojom predsjedava Ivan Kraljević organizira treću nacionalnu akciju "Pokrenimo zelene knjižnice" s ciljem uspostave mreže zelenih knjižnica u Hrvatskoj. U prve dvije akcije uključilo se 90-ak knjižnica koje su nakon završetka E?! - Okolišnog film festivala Zelene akcije iste filmove prikazivale u svojim prostorima. Kao i do sada i ovogodišnja akcija traje cijelu godinu, a u ponudi su filmovi s četvrtog E?! – Okolišnog film festivala koji ove godine tematski obrađuje resurse kao što su voda, hrana i otpad. Ove godine se prvi put u filmskom programu pojavilo i nekoliko igranih okolišnih filmova. Organizatori programa su Dnevni boravak i Društvo bibliotekara Istre.

Za vrijeme trajanja programa "Ljeto u Dnevnom" svake večeri od 19 sati do dva sata otvoren je community cafe popularno nazvan "Karlo bar" koji je premijeru imao tijekom nedavno održane TEH konferencije. Više informacija o programima u Dnevnom boravku može se saznati na portalu rojcnet.org i na Facebook stranici Rojca.

Programi Dnevnog boravka financirani su sredstvima Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova u organizaciji Saveza udruga Rojca. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter