Bujština zbraja manje štete nakon nevremena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najavljeno nevrijeme poštedjelo je Bujštinu od materijalne štete. Jako nevrijeme koje je oko 1.30 sati u nedjelju pogodilo sjeverozapadni dio Istre nije prouzročio veće štete. Na oduševljenje svih, prouzročio je smanjenje temperature i toliko iščekivanu kišu.

U jutarnjim satima je kiša još padala kod Buja i Umaga, a dežurne ekipe su obilazile područje i sanirale srećom samo manje štete. Na bujskom području je srušeno nekoliko stabala i prometnih znakova te se kod kružnog toka u Bujama, zbog jačih padalina po kolniku rasula zemlja.

U centru je došlo do oštećenja semafora, a povrh naselja Rudine u Bujama odronilo se malo zemlje na parkiralište, no prema prvim informacijama većih šteta na vozilima nema. Naime, umaški vatrogasci su izvijestili da su tijekom noći od 2 do 3.30 sati imali svega šest intervencije. Naime, iz jednog stana u Umagu su ispumpavali vodu, a pilili su i uklanjali tri stabla koja su pala na prometnicama kod Savudrije i Umaga. Također, uklonili su i dva reklamna panoa koje je vjetar odbacio na cestu u Umagu.

Na istarskom području prema je mjerenjima Istrameta do 7 sati u nedjelju ujutro najobilnija kiša pala u Livadama oko 49 mm, u Umagu 29 mm i u Pazinu 27 mm. Obilne kiše pale su i na području Kvarnera gdje je kod Grobnika izmjereno 47 mm, a u gradu Krku 41 mm.(Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter