Bujština glavni golf punkt u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sedam kilometara od Umaga i dva kilometra od Buja izgradit ce još jedno golf igralište s 18 rupa, nazvano Markocija Golf Resort zagrebacke tvrtke Jupiter Adria, odnosno njene firme kceri Stancija Markocija koja je nositelj projekta i glavni investitor.

Osim golf terena koji ce se prostirati na 103,5 hektara, planirana je, na površini od 12,2 hektara, gradnja triju naselja - Markocija, Kocevarija i Glavica - s razlicitim tipovima smještajnih jedinica maksimalnog kapaciteta 750 postelja.

Dakle, izgradit ce se 40 apartmana, 64 vile u nizu i 55 samostojecih vila te hotel najviše kategorije sa 76 soba i brojnim popratnim sadržajima. Kako smo doznali od voditeljice projekta "Markocija Golf Resort" Ive Žaja, ukupna investicija teška je više od 100 milijuna eura.

- Za projekt su izradeni idejna dokumentacija i glavni projekt, kako za golf teren, tako i za gradevinske elemente. Za sve segmente izdana je lokacijska dozvola i predani su zahtjevi za gradevinske dozvole. Trenutno smo u fazi dogovaranja financiranja gradnje s financijskim institucijama, objasnila je Žaja.

Iako ce gradnja golf terena poceti prije gradnje naselja, ocekuje se otvorenje cijelog kompleksa istodobno. Voditeljica projekta naglasila je da ce hotel visoke kategorije imati 76 soba i pružati mnoštvo popratnih sadržaja - konferencijski i spa centar, djecji klub te veci broj restorana. Sve samostojece vile imat ce privatne bazene. Dizajn interijera za cijeli resort pripremila je vodeca tvrtka u uredenju ugostiteljskih objekata HBA/Hirsch Bender Associates.

Resort ce, kažu, otvoriti oko 300 novih radnih mjesta te brojna sezonska. Na upit hoce li raditi cijelu godinu odgovorila je potvrdno.

- Buduci da je optimalno vrijeme za igranje golfa u Istri od pocetka ožujka do kraja svibnja te od rujna do kraja studenog, golf znacajno produžuje sezonu izvan uobicajenih ljetnih mjeseci. Dodavši k tome konferencijski i spa turizam, ocekujemo solidnu popunjenost tijekom citave godine, rekla je voditeljica projekta Žaja. (T. KOCIJANCIC)

PROCITALI STE DIO TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter