Bujština dobiva i drugi golf teren

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduce golf igralište u Fratarskoj šumi u Karigadoru moglo bi, prema informacijama iz brtoniške opcinske uprave, do kraja godine dobiti lokacijsku dozvolu. Izdavanje gradevne dozvole, a odmah zatim i pocetak radova, ocekuje se dogodine, dok bi se polovicom 2011. trebala dovršiti gradnja golf terena, infrastrukture i prometnica, te što veceg broja smještajnih kapaciteta. U srijedu je odjel za prostorno uredenje i gradnju objavio javni poziv za vlasnike nekretnina koje neposredno granice s katastarskim cesticama na kojima ce se graditi golf teren. Uvid u idejni projekt bujske tvrtke Makro 5 bit ce omogucen 4. prosinca od 9 do 14 sati u prostorima nadležnog bujskog odjela, a lokacijska dozvola može se izdati i ako se pozvane osobe tom pozivu ne odazovu.

Kako smo nedavno objavili, Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uredenja dalo je zeleno svjetlo ovom golf projektu, gdje se na 74,5 hektara osim golf terena namjeravaju izgraditi vile s do 520 postelja te još jedan manji hotel s 20 kreveta. Investitor je tvrtka Golf Istra Magica iz Buja, koja je pak u stopostotnom vlasništvu firme Makro 5, registrirane na istoj adresi. Cijela bi investicija trebala stajati izmedu 80 i 100 milijuna eura.

Drugi golf teren u Istri, nakon ljetos otvorenog u Crvenom Vrhu, nalazit ce se nasuprot kampu Park Umag i rekreacijskom podrucju Ladin Gaj, sve do naselja Mala Punta, odnosno stambeno-turistickog naselja Karigador. Igralište s 18 rupa bit ce izgradeno na površini od oko 40 hektara, vile na više od devet hektara, a 25 hektara ce ostati prirodni krajolik. Investitor kani dio od ukupno 86 vila prodati, 30 ce ponuditi na upravljanje nekom svjetskom lancu, a ostale bi se vile iznajmljivale. Za zalijevanje ce se koristiti voda iz procistaca, a samo u ekstremnim uvjetima ona iz vodovoda. U planu je zapošljavanje izmedu 80 i 120 osoba.

Nacelnik Brtonigle Doriano Labinjan istaknuo je da ce njihova opcina imati brojne koristi od ove investicije. Medu ostalima, inkasirat ce poveci iznos od komunalnog doprinosa , iako se zasad još ne zna koliko ce to biti.


Podijeli: Facebook Twiter