Bujski vijećnici: Tražimo smjenu dr. Družetić Božić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski vijećnici traže od Istarske županije da smjeni ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu dr. Kseniju Družetić Božić "zbog nezadovoljstva organizacijom rada Hitne medicinske pomoći i nepoštivanja dogovorenog standarda".

Takav su dopis na sinoćnjoj sjednici odlučili uputiti nadležnima, nakon što su ostali konsternirani neslužbenom informacijom da je dr. Družetić Božić smijenila s te funkcije voditeljicu Hitne medicinske pomoći Umag dr. Jovanku Popović Glavičić.

Njihov je stav podržao i gradonačelnik Edi Andreašić koji je danas najavio sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika Bujštine na kojem će sudjelovati i predstavnici županije a koji će se održati u ponedjeljak.

Koordinacija će zatražiti detaljne informacije o ovim najnovijim događajima i odlučiti o daljnjim postupcima jedinica lokalne samouprave ovog područja, koje su odlučile izdvajati značajna sredstva, što je i dosad u prvom redu činio Grad Umag, kako bi ovdašnji građani mogli računati na prisutnost dvaju TIM-ova 1 (sastavljenih od liječnika, medicinske sestre ili tehničara i vozača) te otvorena vrata prijema HMP-a u Umagu.

Kako su pojedini vijećnici podsjetili, za postizanje takvog standarda potpisan je sporazum između Istarske županije i gradova i općina Bujštine.

Odlučnu i na mahove ogorčenu diskusiju na ovu temu započela je sinoć vijećnica Jasna Opačak, upitavši kamo se usmjeravaju dodatna sredstva koje jedinice lokalne samouprave izdvajaju, budući da je standard HMP-a na Bujštini u ovom trenutku pao na najniže grane od kada postoji.

Vijećnici su i za trajanja sjednice i na pauzi isticali kvalitetan i požrtvovan rad dr. Popović Glavičić u korist cijele zajednice, ističući da se ona zalaže za organizaciju rada HMP-a Umag kakva je dosad dobro funkcionirala, podržava svoje djelatnike i brine o sigurnosti stanovnika Bujštine.

Oleg Kraljević, predsjednik gradskog odbora za društvene djelatnosti, kazao je da je dr. Družetić Božić nastojala spriječiti da se o problemu preustroja HMP-a javno govori, potkrijepivši svoju tvrdnju podatkom da nije dozvolila prisutnost novinara na sastanku koji je na tu temu sazvao prošle godine.

Naglasio je da bi na njeno mjesto trebala doći osoba koja priznaje i shvaća specifičnosti Bujštine. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter