Bujski SDP-ovci stavili mandat na raspolaganje

Buje (Arhiva/K. FLEGAR)
Buje (Arhiva/K. FLEGAR)

Zašto su svoj vijećnički mandat stavili na raspolaganje stranci i zašto nisu prisustvovali nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, bujski će SDP-ovi vijećnici Oleg Kraljević i Boris Jović, kako su najavili, slijedećih dana obznaniti na konferenciji za novinare. Rekli su tek da su mandate stavili na raspolaganje stranci, da istupanjem iz Vijeća ne opstruiraju njegov rad jer kvorum i dalje postoji.

Upitan za komentar, bujski gradonačelnik Edi Andreašić, između kojega i dvojice vijećnika je navodno došlo do nesuglasica, kazao je da je zatečen takvim ponašanjem i da mu nije poznato što ih je na to ponukalo.

- Ono što mogu reći je da se tu radi o pitanju odgovornosti. Vijećnici su odgovorni svojim biračima i ako ne dolaze na sjednice Gradskog vijeća ta odgovornost postaje upitna. Svatko od vijećnika treba preuzeti svoju odgovornost, jasno zauzeti stav za ili protiv pojedine odluke i poštovati mandat koji su im svojim glasovima dodijelili građani Buja. Mislim i da se tu radi o početku izbornih igara, rekao je Andreašić.

U Bujama je SDP na vlasti zajedno s IDS-om, u koaliciji koja je na prošlim izborima kao zajedničkog nestranačkog kandidata podržala današnjeg gradonačelnika Edija Andreašića.

Upravo se nesuglasice između dvojice vijećnika i gradonačelnika u kuloarima Gradskog vijeća spominju kao razlog ovih poteza. SDP-ovci navodno smatraju da se njihovo mišljenje ne uvažava, što se očitovalo i prezentacijom idejnog rješenja za izgradnju vrtića o čijim detaljima nisu bili informirani te diskusijom o rebalansu gradskog proračuna na klubu vijećnika. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter