Bujski SDP: Najvažniji gradski projekti na čekanju

Bojana Puzigaća, predsjednica bujskog SDP-a (Kristina FLEGAR)
Bojana Puzigaća, predsjednica bujskog SDP-a (Kristina FLEGAR)

- Najvažniji gradski projekti - novi dječji vrtić, parkiralište u povijesnoj jezgri i, posebno, poslovna zona Mazurija, koja bi trebala biti pokretač gospodarskog razvitka, još su uvijek na čekanju. Za njih tek treba riješiti imovinskopravna pitanja i potrebnu dokumentaciju, nisu uključeni u proračun za 2014. niti su ušli na indikativnu listu ministarstava za sufinanciranje u sljedećoj godini. Svjesni smo teške situacije, činjenice da je u gradskoj blagajni malo novca, ali projekti presporo napreduju. Kad za nekoliko godina prodamo sve gradske nekretnine, nećemo više imati odakle posezati za novcem za pretškolstvo, školstvo, socijalu, zdravstvu, kulturu i sport, kazala je na konferenciji za novinare predsjednica bujskog SDP-a i gradska vijećnica Bojana Puzigaća.

Napomenula je da su, u skladu s ekonomskom situacijom, skromna sredstva predviđena za proračunske korisnike, odnosno za sportske klubove, gradske ustanove i razne udruge.

"Založit ćemo se za pravedno i uravnoteženo sufinanciranje sportskih udruga i klubova, za koje je predviđeno oko 630 tisuća kuna. Sredstava je malo, a nezadovoljnih mnogo. Kao predsjednica odbora za društvene djelatnosti sugerirat ću Sportskoj zajednici, koja raspoređuje spomenuta sredstva, formuliranje kriterija propisanih zakonom i posebno insistirati da Gradsko vijeće konačno dobije izvješća o načinu korištenja dodijeljenih sredstava", rekla je.

Od 1,3 milijuna rezerviranih u proračunu za kulturu, 53 posto je namijenjeno za plaće i davanja za petero zaposlenih u Pučkom otvorenom učilištu, kazala je također, pa na razne programe i udruge otpada oko 630 tisuća kuna. "Učilište treba pronaći druge izvore financiranja te privlačenjem sponzora, organiziranjem tečajeva, davanjem u zakup prostora, aktiviranjem kina i kandidiranjem za EU-fondove rasteretiti gradski proračun. Osim toga, od Grada bi trebalo preuzeti organizaciju europskih projekata poput informatičkog obrazovanja za starije, edukacije mladih i volonterske službe, kako bi se Grad mogao posvetiti kapitalnim projektima", naglasila je.

Najavila je da će zajedno sa stranačkim kolegom, novim vijećnikom Morenom Mamilovičem (koji je nedavno zamijenio Marina Dussicha) biti aktivna i konstruktivna oporba u Vijeću na čiji je rad imala primjedbe. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter