Bujski SDP: Edi Andreašić više nema našu podršku

Bujski SDP-ovci o gradonačelniku Ediju Andreašiću (K. FLEGAR)
Bujski SDP-ovci o gradonačelniku Ediju Andreašiću (K. FLEGAR)

"Gradonačelnik Edi Andreašić nema podršku bujskog SDP-a", rekli su na konferenciji za novinare predsjednica te stranke Bojana Puzigaća te dvojica gradskih vijećnika Oleg Kraljević i Boris Jović koji su nedavno stavili svoje vijećničke mandate na raspolaganje stranci, što je Gradski odbor jednoglasno odbio, pozitivno ocjenjujući njihov rad.

Kao razloge naveli su da je Andreašić iznevjerio povjerenje, u tri godine mandata, nije proveo gotovo ni jednu točku programa predstavljenog na izborima, nema ni jednog projekta s ciljem razvoja i stvaranja novih vrijednosti te je u posljednjih godinu i pol gotovo u potpunosti zakazala njegova komunikacija s SDP-ovcima s kojima se nije konzultirao niti ih informirao o važnijim odlukama.

Naglasili su i da su posebno marginalizirani mjesni odbor Momjan, u kojemu SDP s ima većinu, i Buje te izrazili nezadovoljstvo i radom Gradskog vijeća.

Andreašić je kao nestranačka osoba na posljednjim izborima 2009. bio zajednički kandidat SDP-a i IDS-a, stranaka koje u Vijeću imaju većinu sa svojih dva, odnosno pet vijećnika te dvoje s Nezavisne liste Lorelle Limoncin Toth i nezavisnih Edija Kozlovića i Bobana Roberta Paulovića.

"Mandate smo stavili na raspolaganje da bismo pokazali odgovornost prema biračima i svim građanima. Odluku sam donio kad sam shvatio da smo postali samo glasačka mašina", istaknuo je Jović, napominjući da time nisu opstruirali rad Vijeća koje i bez njih ima kvorum pa većinska opcija može samostalno izglasavati odluke. Sad će se poštujući odluku stranke vratiti u vijećničke klupe i glasati prema svojoj savjesti i stavovima SDP-a, rekli su.

Na pitanje što je s koalicijskim ugovorom koji imaju s IDS-om rekli su da je to druga priča, da s vijećnicima te stranke dobro surađuju i da zasad još uvijek ne znaju stav IDS-a po pitanju gradonačelnika.

- SDP je uvijek podržavao konstruktivne inicijative u Gradu i tako će biti i ubuduće. Nikad nismo bili protiv odluka koje su se donosile u korist cjelokupne zajednice, a koje je i sam gradonačelnik inicirao, no takvih odluka je sve manje, rekla je Puzigaća, posebno ističući da se ne radi o političkom progonu već nezadovoljstvu Andreašićevim radom.

"Gradonačelnik je marginalizirao Vijeće i odbore, prestao razgovarati s nama. Niti jedna odluka u posljednjih godinu i pol nije donesena dogovorom. Kao predsjednik odbora za društvene djelatnosti nisam bio informiran o soluciji koja je ponuđena za izgradnju novog vrtića, a o tome ništa nisu znali ni drugi vijećnici, osim predsjednika Vijeća.

Tako se ne to ne radi, jednako kako se ne radi rebalans proračuna, sa smanjenjem od gotovo šest milijuna kuna, jednostranom odlukom da će svim korisnicima proračuna iz društvene sfere biti 10 posto smanjena sredstva", kazao je Kraljević, napominjući da gradska uprava nije nikad lošije radila te kritizirajući činjenicu da nemaju stručnu osobu zaduženu za gospodarstvo.

Jović je dodao i da su prvi proračuni Grada Buja iznosili oko 12 milijuna, u 20 godina je taj iznos tek dvostruko veći, a logično bi bilo očekivati 40-ak milijuna, za što nije odgovorna samo aktualna vladajuća garnitura. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter