Bujski Feroplast radi košare za Ikeu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ikea i tvornica Feroplast iz Buja potpisali su trogodišnji ugovor o proizvodnji žicanih košara vrijedan 12 milijuna kuna, izvijestili su iz Ikee.

Košare Komplement ce se prodavati u Ikea robnim kucama diljem svijeta - od Amerike, Kine, Rusije i Australije do Dominikanske Republike.

Feroplast tako od rujna ove godine za tvrtku Ikea proizvodi nekoliko stotina tisuca košara godišnje u tri dimenzije ukupne vrijednosti od oko 12 milijuna kuna. Komplement košare najcešce se koriste kao ladice i mogu se pronaci kao dio Ikeinih ormara iz serije PAX.

Direktor Ikea Hrvatske Dragan Skaluševic kazao je da potpisivanje ugovora s Feroplastom potvrduje njihove prijašnje tvrdnje da se s približavanjem trenutka otvorenja prve Ikea robne kuce u Hrvatskoj i regiji otvaraju prilike za uspostavom suradnje s hrvatskim dobavljacima iz razlicitih industrija.

Feroplast se od samih pocetaka pokazao kao vjerodostojan partner koji je zadovoljio visoke kriterije propisane IWAY kodeksom, kazao je. IWAY propisuje striktne uvjete rada i brige za zaposlenike, zabranu rada djece, zaštitu okoliša i drugo.

Direktor Feroplasta Josip Poropat kazao je da je za njih velika stvar potpisivanje ugovora s Ikeoom kao i cinjenica da su zadovoljili visoke kriterije tvrtke koja na jednak nacin posluje u cijelom svijetu.

Osim s Feroplastom, Ikea trenutacno u Hrvatskoj suraduje i sa TVIN-om iz Virovitice i tvrtkom Polira iz Radatovica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter