Bujež umjesto ovisnosti odabrao zatvor i liječenje

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Devetnaestogodišnji M. T. iz Buja na Općinskom je sudu u Puli nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog neovlaštene prodaje opojne droge te mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti.

Mlađi punoljetnik krivim je proglašen jer je tijekom 2012. godine na području Buja za 2.400 eura kupio pola kilograma marihuane koju je prepakirao u manje paketiće težine od jedan do dva grama i prodavao je po 150 kuna za gram raznim osobama na području Buja. Prodajom marihuane mlađi se punoljetnik bavio do 11. siječnja ove godine kada su policajci u njegovom posjedu pronašli preostalu marihuanu, ukupno 68,4 grama pakiranih u deset paketa, koju dotad nije prodao.

Ono što je neuobičajeno u slučaju ovog 19-godišnjaka jest da se sam prijavio policiji i to zbog straha da će ponovno početi konzumirati drogu. Zbog ovisnosti M. T. je sa samo 14 godina završio u komuni iz koje je izašao s navršenih 16 godina i zaposlio se. Tijekom suđenja je izjavio da u istražnom zatvoru u kojem je od siječnja ove godine ne prima zamjensku terapiju Suboxonom jer se želi potpuno očistiti od droge i ići na liječenje u komunu. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter