Buje: Za rušenje starog i gradnju novog vrtića

Idejno rješenje za novi vrtić (arhiva)
Idejno rješenje za novi vrtić (arhiva)

S 12 glasova za i dva suzdržana, bujski su vijećnici na sjednici krajem proteklog tjedna usvojili izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja dijela gradskog naselja Rudine - Vladimir Nazor. Plan je izrađen s dva osnovna cilja - omogućiti izgradnju niskoenergetskog vrtića na sadašnjoj zelenoj površini i rušenje starog te rješavanje pristupa i dijela prometne problematike slijepih ulica Rudine i Matije Gupca, kao i uređenje parkirališta.

Pročelnica gradskog odjela za prostorno uređenje i upravljanje gradskom imovinom Vanesa Marić Medica rekla je da je izrada plana pokrenuta prije godinu i pol, i održana je prva javna rasprava na kojoj su pristigle primjedbe i prijedlozi stanovnika Rudina te žalba građana vezano za izradu plana i prometnu regulaciju.

Izrađen je potom novi prijedlog plana, u kojem se nastojalo udovoljiti prijedlozima građana, te održana još jedna javna rasprava krajem prošle godine. Ishodovane su sve potrebne dozvole i suglasnosti pa se plan našao pred vijećnicima, a po njegovom donošenju može se početi s izradom projektne dokumentacije za izgradnju novog niskoenergetskog vrtića i spojne ceste ulica Rudine i Matije Gupca po prijedlozima i želji stanara.

Komentare na donošenje ovog prostornoplanskog dokumenta imao je tek HSU-ov vijećnik Franjo Pavliček, koji je rekao da podržava izgradnju novog vrtića, ali se istovremeno protivi rušenju postojećeg, jer bi se, smatra, za njega trebalo pronaći neko drugo rješenje.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i prve izmjene i dopune gradskog proračuna u kojem je došlo do preslagivanja između pojedinih stavki i trebalo je uvrstiti prenijeti manjak iz prošle godine u iznosu nešto manjem od 177 tisuća kuna. Iz proračuna su izostala i sredstva planirana za dva partnerska projekta iz programa prekogranične suradnje (Heritage Live Lessons Learned i OPO - odvojeno prikupljanje otpada), koja nisu odobrena. Rebalansom gradski proračun sada iznosi 33,75 milijuna kuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter