Buje: Ukrao motore iz tvornice u kojoj radi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 50-godišnjim slovenskim državljaninom, utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo pronevjere.

Naime, policijski službenici su muškarca zatekli 22. ožujka oko 17.30 sati u mjestu Kaštel, kako u automobil renault 19, slovenskih registracijskih oznaka, utovaruje tri motora za mopede. Pregledom vozila uočena su još četiri motora te je muškarac, s obzirom na to da se posumnjalo da motori potječu od kaznenog djela, doveden u prostorije policijske postaje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 50-godišnjak unazad dva dana, kao zaposlenik pravne osobe iz Slovenije, otuđio motore iz tvornice u Kopru radi daljnje preprodaje u Bosni i Hercegovini.

Od osumnjičenog su oduzeti blok motori za mopede i više spojki za otvaranje i zatvaranje dovoda goriva za navedene mopede, sveukupne vrijednosti od više tisuća kuna. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter