Buje: Uhićen diler droge

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Odjel kriminaliteta droga PU istarske i bujska policija dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama tijekom ljeta prošle godine na području Plovanije. Naime, početkom prosinca policija je uhitila i privela 22-godišnjeg "kurira" iz Umaga kojega je zatekla sa 234 grama kokaina, a upravo je 22-godišnjak bio zadužen za prebacivanje paketića kokaina za  29-godišnjaka.

Policija je provedenim istraživanjem utvrdila sumnju da je 29-godišnjak tijekom ljeta prošle godine dogovorio nabavu i prodaju kokaina te da je angažirao 22-godišnjaka, koji je za određeni novčani iznos u rujnu, studenom i prosincu prošle godine te u srpnju i listopadu ove godine, na parkiralištu u Portoroškoj ulici u mjestu Plovanija, iz otključanog osobnog vozila, preuzimao paketiće s kokainom, težine od 150 do 200 grama.
 

Preuzetu drogu, 22-godišnjak je na dogovorenom mjestu dostavljao 29-godišnjaku radi daljnje preprodaje. Prilikom posljednjeg preuzimanja pošiljke kokaina, 1. prosinca oko 19.35 sati, policijski službenici su na navedenom parkiralištu uhitili 22-godišnjaka s oko 234 grama kokaina te su ga 2. prosinca u večernjim satima priveli u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Nakon provedene obrade, osumnjičeni 29-godišnjak je, po dovršetku kriminalističkog istraživanja u utorak u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter