Buje: Stupici premješteni po nalogu policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska gradska uprava morala je, po nalogu policije, skinuti nekoliko stupica na Trgu Josipa Broza Tita ispred zgrade Ucilišta, tj. na potezu od Filma do pješackog prijelaza ispred IKB-a, doznajemo od procelnice za komunalne djelatnosti Vanese Maric-Medica. Glas Istre je informaciju o njihovom uklanjanju dobio od citatelja, koji je poslao i fotografiju s mjesta dogadaja.

Policija je kazala i to da tih cetiri-pet komada treba ukloniti, jer pješaci tim dijelom nisu mogli proci. Prema rijecima procelnice, obrazloženje policije bilo je da stupici služe cuvanju pješaka, a ne da brane parkiranje neodgovornim vozacima, a što je bila prvotna namjera Grada kada su na tom dijelu prije mjesec dana postavljeni.

Stupice je na tom mjestu zamijenilo kockasto poplocenje. Grad ih je premjestio iza Ucilišta, na nogostupu uz glavnu cestu do semafora, gdje je njihovo postavljanje ionako bilo u planu. Razlog - na tom se nogostupu konstantno parkiraju automobili i onemogucuju prolaz pješacima, objasnila je procelnica.

Od dogradonacelnice Marianne Jelicich - Buic doznali smo pak da je bujska tvrtka Brolex, koja je stupice postavila, sada i skinula i premjestila, i to gratis.

Ovi su stupici vec bili predmet rasprava, jer su se nekome svidjeli, a drugima ne, u cemu smo pisali lani u listopadu. Tada ih je postavljeno stotinu u bujskoj povijesnoj jezgri da bi se onemogucilo parkiranje na pješackim prolazima i tamo gdje zaustavljena vozila umanjuju preglednost. Svaki stupic tvrtke Brolex s montažom koštao je 700 kuna, a nastavili su se diljem grada postavljati i od pocetka ove godine. Gradonacelnik Edi Andreašic rekao je lani vijecnicima da je Brolexova cijena bila duplo manja od ostalih ponudaca, te da su tom investicijom u prvom redu mislili na sigurnost pješaka i uvodenje reda u prometu, odnosno parkiranju, te discipliniranje vozaca. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter