Buje: Pronađene ručne bombe

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Bujska je policija  28. prosinca zaprimila dojavu građanina o pronalasku bombe kod mjesta Rožmanija. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici i djelatnici Protueksplozijskog odjela, koji su na neobrađenom zemljištu pronašli dvije ručne bombe te su ih izuzeli i preuzeli radi uništenja.

Policija podsjeća građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo ono koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećaju da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje ne trebaju ga donositi u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će ga preuzeti na siguran način. (portal GI) 


Podijeli: Facebook Twiter