Buje: Predstavljena lista HDZ-a za Gradsko vijeće

Lista HDZ-a za Gradsko vijeće Buje (K. FLEGAR)
Lista HDZ-a za Gradsko vijeće Buje (K. FLEGAR)

- Uvijek smo na sjednicama Gradskog vijeća javno iznosili probleme građana, njihova mišljenja i prijedloge, jednostavno smo zastupali njihove interese, a to će biti naš prvi zadatak i u novom mandatu.

Na našoj su listi ljudi koji prate rad gradskog HDZ-a, uključeni su u aktivnosti Mjesnog odbora Buje, KUD-ove i udruge. To su studenti, obrtnici, poduzetnici, umirovljenici, nezaposleni i branitelji. Od nas 15, šest smo žene, istaknula je na predstavljanju HDZ-ove liste njena nositeljica, predsjednica te stranke i dosadašnja potpredsjednica Vijeća Jasna Opačak.

Uz nju su bili dr. Damir Kovačević i Željka Hrlić, koji su također ponovno kandidirani za vijećnike. Naglasili su da je neophodna promjena, ali kao stranka neće podržati nijednog kandidata za gradonačelnika.

Hrlić je to potkrijepila tvrdnjom da četiri godine nisu bile dovoljne za kompletiranje jednog značajnog isključivo bujskog projekta koji će biti kandidiran za europska sredstva, a Opačak da još uvijek nije aktivirana poslovna zona Mazurija te da u gradskoj upravi nema osobe zadužene za gospodarstvo - bolnu točku Buja.

Što se Vijeća tiče, odlučili su se za kontinuitet, uključujući pri vrhu liste mlade ljude kojima žele pružiti priliku da se iskažu i kvalitetno nauče obavljati dužnost vijećnika.

- U Vijeću smo uvijek nastojali biti konstruktivni i nismo se protivili dobrim prijedlozima, bez obzira s koje strane dolazili, napomenuo je dr. Kovačević.

"Konstantno smo ukazivali na nerealnost i neodrživost proračuna, dajući svoje viđenje prioriteta u rashodima i predlažući kako povećati prihode. Bili smo vrlo aktivni i ozbiljno pristupali razradi materijala za sjednice. To bi se trebalo podrazumijevati, ali više smo se puta uvjerili u nepripremljenost vijećnika, zbog čega kvaliteta rada tog tijela nije bila zadovoljavajuća", također je rekla Opačak.

Prema iznesenim podacima iz verificiranih zapisnika Vijeća, njih su se troje na aktualnim satovima 40 puta javili za riječ, prenosili pitanja građana, aktivno raspravljali o svim temama i sudjelovali u odborima i komisijama.

Na inicijativu dr. Kovačevića pokrenuto je pitanje organizacije rada Hitne medicinske pomoći, u vrijeme HDZ-ove državne vlasti nastojali su biti spona između Grada i ministarstava, lobirajući za gradske projekte, a osim što sudjeluju u društvenom životu grada, Opačak se angažirala i u organizaciji niza inicijativa poput Božićnog sajma i Dana narcisa. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter