Buje: Povratak Lorelle Limoncin Toth

Lino Miani, Robert Buzdakin, Lorella Limoncin Toth i Mate Mekis (K. FLEGAR)
Lino Miani, Robert Buzdakin, Lorella Limoncin Toth i Mate Mekis (K. FLEGAR)

Lorella Limoncin Toth, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i nekadašnja gradonačelnica, vraća se u politiku nakon četiri godine, kao IDS-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu Buja.

Na čelu Grada bila je od 2000. do 2008. kao članica IDS-a iz kojeg je istupila zbog nesuglasica, nakon što na prošlim izborima nije dobila podršku za novu kandidaturu.

Kao nezavisna kandidatkinja 2009. nije prošla, ali je njena lista osvojila dva vijećnička mjesta. Sad je odlučila stati uz mladu IDS-ovu ekipu i Roberta Buzdakina koji se nadmeće za gradonačelnika, iako se u stranku nije vratila. Predstavili su je Buzdakin, predsjednik gradske podružnice IDS-a Lino Miani i potpredsjednik Kluba mladih Mate Mekiš.

- Drago mi je da je moja bivša stranka prepoznala moj rad i pozvala me na suradnju. Prihvatila sam prvenstveno zbog Roberta koji je mlad, ali već iskusan političar, društveno aktivan, ozbiljan, pozitivan i nikad destruktivan, kazala je, napominjući da ne može ignorirati činjenicu da je IDS u Istri i Bujama puno napravio za suživot, ekonomski razvitak i društveni boljitak, učinivši ovaj kraj prepoznatljivim. Najavila je da će se angažirati u prvom redu na području kulture, obrazovanja, sporta, zdravstva i socijale.

- Za vrijeme Lorellinih mandata u Bujama je mnogo toga napravljeno - nova sportska dvorana i talijanska škola, poslovna zona Valanari i drugi projekti infrastrukturnog, kulturnog i socijalnog karaktera.

Spojem njenog iskustva te mog entuzijazma i znanja na području ekonomije možemo učiniti mnogo dobrih stvari za građane Buja. Temelj mog programa je pokretanje gospodarstva, no bitni su i drugi segmenti, poput kulture i školstva, o čemu će Lorella znati voditi brigu, a bit će mi potpora i na svim drugim područjima bitnim za naš grad", rekao je Buzdakin. (K. FLEGAR)     


Podijeli: Facebook Twiter