Buje: Ponovljena javna rasprava za vrtić

UPU-om je planirano spajanje slijepih ulica Rudije i Matije Gupca (K. FLEGAR)
UPU-om je planirano spajanje slijepih ulica Rudije i Matije Gupca (K. FLEGAR)

Točno 14 građana, uključujući gradonačelnika Edija Andreašića koji je prisustvovao kao jedan od njih, odazvalo se javnom predstavljanju predloženih ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Buje "Rudine - Vladimir Nazor".

Prezentacija je preksinoć u Gradskoj vijećnici organizirana u sklopu ponovljene javne rasprave, nakon što su u novi prijedlog, pripremljen na osnovu idejnog rješenja za vrtić i stručnog prometnog rješenja, ugrađene primjedbe tamošnjih stanovnika.

Izradu plana je pokrenulo Gradsko vijeće radi omogućavanja izgradnje novog niskoenergetskog vrtića na sadašnjoj zelenoj površini i rušenja starog te rješavanja pristupa i dijela prometne problematike spajanjem slijepih ulica Rudije i Matije Gupca.

Na prvoj su javnoj prezentaciji primjedbe bile jednoglasne. Građani su se tada usprotivili otvaranju cestovnog bypassa, smatrajući da će im donijeti više prometa i buke, bržu vožnju i opasnost za djecu koja se igraju na ulici, budući da drugih površina u naselju s uskim ulicama, nedostatkom parkirališta i zelenih površina, nema.

Istaknuli su tada i da nitko od njih nije protiv izgradnje vrtića, ali su ukazali na trusno područje na kojemu se njihovo naselje nalazi, opasnost od klizanja terena i značajno povećanje troškova izgradnje zbog takvih uvjeta. (K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter