Buje: Podrška Ediju Andreašiću visi o niti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski gradonačelnik Edi Andreašić nije želio komentirati stavove koje su predsjednica bujskog SDP-a Bojana Puzigaća i dvojica gradskih vijećnika te stranke Oleg Kraljević i Boris Jović iznijeli na konferenciji za novinare. Kratko je rekao da zasad o tome nema što reći.

SDP-ovci su, podsjetimo, izjavili da je Andreašić iznevjerio njihovo povjerenje jer, kako su istaknuli, u tri godine mandata nije proveo ni jednu točku programa predstavljenog na izborima, nema ni jednog projekta s ciljem razvoja i stvaranja novih vrijednosti, a u posljednjih godinu i pol u potpunosti je zakazala njegova komunikacija s njima.

Predsjednik Gradske organizacije IDS-a Lino Miani kazao nam je da o tome u stranci (još) nisu raspravljali.

- Mogu iznijeti moj stav kao predsjednik, a to je da gradonačelnika ne podržavamo u lošim odlukama, a podržavamo u dobrim. Potez SDP-ovaca je njihova stvar. S njima smo dosad dobro surađivali, a tako će biti i nadalje, kazao je Miani.

Ove dvije stranke su u Vijeću imale većinu, s IDS-ovih pet i SDP-ova dva vijećnika te dvoje s Nezavisne liste Lorelle Limoncin Toth i nezavisnih Edija Kozlovića i Bobana Roberta Paulovića.

Paulović je komentirao da u toj većini njega već dugo nema zato što gradonačelnik nije ispoštovao njegov uvjet da o točkama dnevnog reda Gradskog vijeća rasprave prije pripremanja materijala, odnosno prijedloga odluka.

Edi Kozlović je, ističe, sve rekao prigodom donošenja ovogodišnjeg proračuna. Dodao je da kao u problemima svakog braka krivnja nikad nije samo na jednoj strani i da "gdje ima vatre, ima i dima". (Piše Kristina FLEGAR)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter