Buje: Pijani vozac ozlijedio pješaka pa pobjegao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nesreci koju je u subotu u Bujama skrivio pijani 21-godišnji vozac citroën xsare teško je ozlijeden 73-godišnji pješak, državljanin Albanije. Pored toga, nesavjesni vozac je pobjegao s mjesta nesrece bez da je pružio pomoc stradalom muškarcu, koji je zbog težine zadobivenih ozljeda prebacen u Italiju na lijecenje.

Nesrecu je 21-godišnjak skrivio obilazeci u turistickom naselju u Bujama 73-godišnjeg pješaka koji se propisno kretao uz desni rub kolnika. Nakon što ga je prednjim dijelom automobila ozlijedio, 21-godišnjak za upravljacem xsare pulske registracije udaljio se s mjesta nesrece.

Zahvaljujuci brzoj reakciji policije, vozac xsare je ubrzo pronaden i uhicen. Utvrdeno je da je nesrecu skrivio vozeci pod utjecajem 1,56 promila alkohola u krvi, ali i da je automobilom upravljao iako mu je izrecena zabrana upravljanja za vozila B kategorije.

Protiv vozaca je podnijeta kaznena prijava jer je skrivio nesrecu koja je za posljedicu imala teško ozlijedenog sudionika, kao i zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, tj. kršenja izrecene mjere zabrane upravljanja. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter