Buje: Pijan skrivio nesreću

Seat bez kotača van kolnika (Mateo SARDELIN)
Seat bez kotača van kolnika (Mateo SARDELIN)

U frontalnom sudaru od nedjelje oko 16.30 sati stradalo je pet osoba sa lakšim ozljedama. Prema policijskom izviješću, prometna nesreća se dogodila na cesti Umag - Buje, kod skretanja na Ipsilon kada je 33-godišnjak iz Buja pod utjecajem alkohola od 1,67 promila, vozio neregistriranim automobilom Alfa, iz smjera Umaga prema Bujama. U oštrom zavoju vozač je zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika te je udario u prednji dio automobila Seat, pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 18-godišnjak iz Umaga.

Ozlijeđenima u nesreći su pomoć pružili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Umag na mjestu događaja, a nakon toga su vozač i troje putnika iz Seata, odnosno 18-godišnjak, 19-godišnjak i maloljetni hrvatski državljanin, svi s područja Umaga, prevezeni u OB Pula gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, dok je vozač Alfe zbog lakših ozljeda zadržan u KBC Sušak. Koliko je bio siloviti sraz vozila svjedoči da su se vozila odbila i završila van kolnika, svako u svojem smjeru kretanja. Seatu je čak otkinut prednji lijevi kotač. Na mjesto događaja pozvani su i umaški vatrogasci koji iz vozila izvlačili ozlijeđene osobe. Srećom, nesreća je prošla bez težih posljedica, a protiv vozača Alfe, 33-godišnjaka iz Buja, slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Tijekom proteklog vikenda se na području Istre dogodilo ukupno devet prometnih nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je deset osoba, sve sa lakšim posljedicama. Najčešće greške kod prometnih nesreća su nepoštivanje prednosti prolaska (4), neprilagođena brzina (4) i alkohol kao uzrok evidentiran je u 4 prometne nesreće. Policija je ukupno prekontrolirala 876 vozila i vozača kojom prilikom je utvrdila 382 prekršaja. Iz prometa je isključeno pet vozila i 34 vozača. Najviše je evidentirano prekršaja nepropisne brzine (138), nekorištenje sigurnosnog pojasa (45), vozača pod utjecajem alkohola (30), nepropisne uporabe mobitela u vožnji (28) i nepropisnog pretjecanja (20). (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter