Buje: Konacno sanacija ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom slijedeceg tjedna konacno ce poceti sanacija državne ceste D 300, koja povezuje Buje s Novigradom i Umagom, a s izabranim izvodacem, tvrtkom Werkos iz Osijeka, ugovoren je rok od dva mjeseca za dovršetak radova, doznajemo iz Hrvatskih cesta.

Katastrofalne vodene bujice su sredinom rujna uzrokovale odron zemlje i propadanje terena, a time i dijela kolnika, pa se nakon interventnog popravka u dužini od 40 metara posljednjih pola godine vozi samo jednom trakom, dok su vozila teža od 7,5 tona preusmjerena na obilazne pravce. Bujski gradonacelnik Edi Andreašic kaže da je s Hrvatskim cestama citavo vrijeme bio u kontaktnu u nastojanju da ovaj zahvat, vrijedan pola milijuna kuna, bude što prije gotov, medutim, stvari su se odužile zbog obilnih kiša i, posebno, natjecajne procedure.

Velike kolicine padalina u meduvremenu su uzrokovale i propadanje dijela državne ceste s druge strane grada, kod Krasice - u pravcu Buzeta i Pule. Na tom je dijelu promet reguliran semaforima i vozila prolaze tamošnjim ugibalištem. Trenutno se izraduje projekt sanacije te lokacije, a cim on bude gotov bit ce raspisan i javni natjecaj za izvodaca radova, rekli su nam u Hrvatskim cestama.

Na podrucju Grada Buja treca je kriticna tocka u mreži prometnica urušeni dio nerazvrstane ceste Momjan - Oskoruš, koji je zatvoren za sva vozila. Promet se odvija desetak kilometara dužim pravcem preko Kremenja. Ova je cesta pod gradskom ingerencijom, a gradonacelnik je najavio da ce obnova zapoceti sutra. Vrijednost radova je procijenjena na 200-ak tisuca kuna, povjereni su obrtniku Dragutinu Sorcicu, koji ima ugovor s Gradom za takve intervencije, a dovršetak je planiran za približno mjesec dana.


Podijeli: Facebook Twiter