Buje: Četiri ilegalca spriječeni u prelasku granice

Policija zaustavila četiri ilegalca u pokušaju prelaska državne granice (M. SARDELIN)
Policija zaustavila četiri ilegalca u pokušaju prelaska državne granice (M. SARDELIN)

Bujska je policija u posljednja dva dana spriječila ukupno četiri strana državljana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Policajci su 18. rujna oko 23 sata, kod kanala Sv. Odorika, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, zatekli 39-godišnjeg i 32-godišnjeg državljanina Somalije, koji su pokušavali nezakonito prijeći granicu sa Slovenijom.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica stranaca tražitelji azila, koji su tog dana napustili Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu te su autobusom došli do Umaga. Prateći geografsku kartu, muškarci su se pješice uputili prema granici, no u nezakonitom prelasku državne granice spriječili su ih policijski službenici. Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i prekršaja iz Zakona o azilu, strancima su izrečene novčane kazne.

Već slijedećeg dana, 19. rujna oko 15.45 sati, policijski službenici zatekli su na autobusnom kolodvoru u Bujama dvojicu državljana Albanije u dobi od 29 i 25 godina. Budući je utvrđeno da su državljani Albanije namjeravali nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom, a potom otići u Italiju, radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, tijekom dana će im se izdati rješenja o protjerivanju s područja Republike Hrvatske. (GI/PU istarska)


Podijeli: Facebook Twiter