Buic: Vrtic moramo otvoriti u rujnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulin je turisticku sezonu otvorio uz zvuke gradevinskih strojeva i raskopane ceste. Najviše je kritika mještana, prvenstveno zbog prometnih gužvi, upuceno na gradnju kanalizacije za novi vrtic na ulazu u mjesto. Zagrebacka Tigra radove na kanalu od oko 300 metara koji su poceli u svibnju trebala je okoncati prije deset dana.

Prema rijecima nacelnika Gorana Buica, radovi ce se nastaviti i sljedeci tjedan. Srecom, rekao je, jucer je Tigra trebala završiti sa zahvatima na cesti, cime bi se promet normalizirao. Nacelnik iz redova Ladonje na samom je pocetku razgovora u diktafon uputio ispriku mještanima zbog probijenih rokova. No, nisu to jedini zahvati koji muce mještane.

- Je li Medulin velika bauštela i/ili opcina slucaj?


- Ako je to što želimo otvoriti vrtic slucaj…? Vrticem rješavamo veliki problem i to je najznacajniji projekt koji se realizira u Medulinu, vrijedan više od 20 milijuna kuna.

- Ali sami se slažete da su uvjeti zbog radova nemoguci, na što su reagirali i mještani.

- Da. Ali da se vrtic može otvoriti u studenom, sigurno bismo te radove odgodili za jesen. No izgubili bismo cijelu godinu. Trenutno su u starom vrticu dvije skupine, vrticka i jaslicka, a vec sada imamo pet vrtickih skupina u novom vrticu. To su prioriteti.

- Istovremeno, na pocetku sezone poceli su radovi u Banjolama zbog kojih turisti nisu mogli u kampove. Ipak, odradeni su neocekivano brzo.

- Tu je i razlika izmedu Tigre i Vodovoda. Ispred banjolskih autokampova pulski je Vodovod odradio 150 metara kanala na dan!Problem nedostatne vode zbog slabog pritiska za banjolske kampove i kuce star je trideset godina i ovime smo to riješili.

- Nisu samo javni radovi zadrli duboko u sezonu, vec i oni privatnih investitora. Prošlog tjedna pisali smo o velikoj dizalici nad apartmanskom zgradom u izgradnji i ostalim strojevima koji, navodno, tjeraju turiste iz Fucana?


- Imamo odluku prema kojoj privatni investitori mogu raditi do 1. srpnja. Dakle još sutra (danas, op. n.). (Z. STRAHINJA)

CIJELI INTERVJU CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter