Buić: Upravno vijeće ne odlučuje samo o sebi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovi Upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak, Mjesnog odbora Premantura i udruge Fenoliga u subotu su ukazali na probleme na relaciji Općina Medulin - Javna ustanova Kamenjak, a posljednji se tiče nastojanja općinara da smijene Upravno vijeće Kamenjaka.

Ustvrdili su da im nije jasno zbog čega se to radi kad JU jako dobro upravlja zaštićenim područjem, pa smo objašnjenje potražili od načelnika Medulina Gorana Buića.

- Zašto tražite opoziv članova Upravnog vijeća JU-a Kamenjak?

- O tome će biti detaljno govora na Općinskom vijeću Medulina. Nema smisla obrazlagati nešto što je stvar Općinskog vijeća i što će biti potkrijepljeno materijalima.

- Zamjenik predsjednice Upravnog vijeća Erwin Greiml tvrdi da općinska vlast vrši stalni pritisak na njih.

- Ne bih to komentirao. Općina je osnivač ustanove i članovi Upravnog vijeća ne odlučuju sami o sebi, već to radi njihov osnivač.

- Greiml je kazao da tvrdite da Premanturci ne podržavaju rad ustanove i ravnatelja.

- Ne znam na osnovi čega je Greiml dao tu izjavu. On je iz Vinkurana i ne razumijem zašto komentira Premanturce.

- Zašto ste na nedavni skup vlasnika parcela na Kamenjaku doveli zaštitare?

- Kao prvo, nije ih bilo šest, kako je navedeno na konferenciji, već dvojica. Razlog je što je na jednom skupu mještana vezanom uz lučicu Runke jedan od mještana ošamario službenu osobu pa je ovo bila mjera predostrožnosti.

- Predsjednik Mjesnog odbora David Gerlič kaže da se u Premanturu ne ulaže dovoljno s obzirom na to da ona puni općinski proračun.

- Te tvrdnje su djelomično točne, no nije istina da se u Premanturi ništa ne radi i čudi me Gerličeva izjava, s kojim smo često u kontaktu. Mislim da je to sve utjecaj preostala tri sudionika konferencije. Dobili smo lokacijsku dozvolu za igralište u Premanturi, pred raspisivanjem smo natječaja za sanaciju mola u Runkama, u proračunu je i projekt tržnice u Premanturi i svi projekti koje je MO tražio su u visokom stupnju realizacije. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter