Buić u utrci za četvrti mandat načelnika

Goran Buić i Damir Demarin (M. V. I.)
Goran Buić i Damir Demarin (M. V. I.)

Pod geslom "Punim jedrima u bolje sutra" danas su se ispred medulinskog Malina novinarima predstavili kandidati za načelnika i donačelnika Općine Medulin Goran Buić i Damir Demarin. Osvoji li izbore, bit će to četvrti Buićev uzastopni načelnički mandat. Osim njih, predstavili su se i kandidati za Općinsko vijeće Mirna Leverić, Matija Medica, Valter Blašković, Claudio Zuccon, Verica Vidmar i Dražen Mišković koji su i dosad obnašali vijećničku dužnost.

Po nekim je istraživanjima Općina Medulin sedma, a po drugim prva najrazvijenija općina u Hrvatskoj, rekao je Buić te napomenuo da je to rezultat rada jedne od najdugovječnijih nezavisnih lista koja je u ovoj općini još od 2005. godine. Najvažnija nam je suradnja s građanima, dok s partnerskim strankama izvrsno surađujemo, napomenuo je Buić. Govoreći o budućim projektima, istaknuo je izgradnju doma umirovljenika, kao i centra za mlade na medulinskoj Placi.

- Projektom "Biciklom u školu" želimo povezati sva mjesta u općini biciklističkim stazama koje bi koristili i turisti. Prioritet je izgradnja i dogradnja Osnovne škole dr. Mate Demarina koja bi dobila sportsku dvoranu, a isto namjeravamo izgraditi i u osmogodišnjoj školi u Banjolama. Povećat ćemo standard vrtića, ali i izgraditi nove predškolske ustanove u Premanturi i Vinkuranu, dok ćemo vrtić u Pomeru kandidirati na europski natječaj. Ovih dana potpisat ćemo ugovor težak 16 milijuna kuna, kojim će započeti realizacija projekta "Arheološki park Vižula", obećao je Buić.

- Demarin je kazao da je osnovna razlika između ove liste i konkurenata činjenica da "buićevci" imaju znanje, kao i konkretne "proizvode" svojih obećanja.

- Realizirali smo i puno toga što nije bilo planirano, rekao je Demarin te poručio da je riječ o "ekipi koja se ne mijenja". Stoga su na ovoj nezavisnoj listi "stari" kandidati čiji će sastav biti ojačan i novim licima, rekao je Buić. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter