Buic: Satrli ste Pomer!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najvatreniji dio sjednice medulinskog opcinskog vijeca, koja je zbog obimnog dnevnog reda i vruce atmosfere prekinuta nakon cetiri sata i 15 tocaka (od njih 29, op. a.), bilo je izglasavanje programa gradnje komunalne infrastrukture. Da bi se smirile strasti i ohladile glave, predsjednik vijeca Darko Lorencin prebacio je glasanje navedenog programa i preostale tocke dnevnog reda za nastavak sjednice u srijedu, medu kojima je i donošenje proracuna teškog 65 milijuna kuna.

Naime, nakon amandmana Kluba vijecnika IDS-SDP-a i Nezavisne liste Emila Jukopile, koji program gradnje sa 31 milijuna žele smanjiti na 25, nacelnik Goran Buic oporbi je porucio da su neprijateljski raspoloženi prema Pomeru.

- Ovo je atak na to naselje jer ste skinuli sve stavke koje ga se ticu, valjda jer je nacelnik iz Pomera. Satrli ste Pomer!, revoltiran je bio Buic jer oporba svojim prijedlogom briše javnu rasvjetu na igralištu i izgradnju kanalizacije u Pomeru. No, briše se i otkup zemljišta vertikale Burle, izgradnja rotora u Banjolama, sportski kompleks Šcuza te medulinska kanalizacija od crkve do vrtica, dok ostale stavke doživljavaju znacajna smanjenja.

- Ovo je pogrešan nacin uštede jer su sve stavke u programu radene planski pa ce se, primjerice, groblja proširivati za onoliko mjesta koliko ih se proda, tako da tu nema rijeci o štednji, rekao je Buic.


Podijeli: Facebook Twiter